FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

1e lustrum Festival Vocallis

Trots presenteren wij in 2016 de 5e editie van Festival Vocallis. Zoals u gewend bent staat het festival één gehele week in het teken van klassieke vocale muziek in de breedste zin des woords. Het openingsconcert is al meteen heel bijzonder: de Nederlandse première van de muziektheatervoorstelling rond Schubert –Schwanengesang met de bekende Duitse bariton Dietrich Henschel als acteur en zanger tegen de achtergrond van filmbeelden van Clara Pons. Een dag later is de nieuwe show Magical van Vocal Chord te zien met een cross-over tussen klassieke aria’s en klassiekers uit de popmuziek. U kunt ook genieten van Fenna Ograjensek (sopraan) die samen met Sef Thissen (bariton) en Roger Braun (piano) de twee beroemdste liedcycli van Robert Schumann uitvoert en het verhaal dat hen bindt. Een concert met een Limburgs tintje door de teksten van Frans Pollux.

Jeugd en Jongerenactiviteiten
Een belangrijk onderdeel van Festival Vocallis is de Vocallis Academy met de Internationale Masterclass. Talentvolle zangers en pianisten krijgen de gelegenheid om zich verder te ontwikkelen onder leiding van een bijzonder inspirerende docent. Dit jaar wordt de openbare Masterclass Lied van Festival Vocallis 2016 voor jonge professionele liedduo´s gegeven door de internationaal gerenommeerde liedvertolker en belangrijke pedagoog Prof. Konrad Richter. U bent van harte welkom om dagelijks om 17.00 uur gratis naar het afsluitende concert van de dag te komen luisteren.

Ook aan de kleintjes is gedacht, het slotconcert van Festival Vocallis is een familievoorstelling met poppenspel: Zingende honden blaffen niet!

Iedereen kan dus genieten tijdens Festival Vocallis van klassieke vocale muziek naar eigen smaak.

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn