FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Combinatieconcert Compositieopdrachten en Laureatenconcert

27 oktober 2023 om 20:00 - 22:00

De Kopermolen in Vaals

Marion Vervoort, sopraan
Egbert Derix, piano
Uitvoering compositieopdrachten

Programma
Egbert Derix – Stèlte is d’n deepste klaank
Egbert Derix – Stilte is de diepste klank

Allereerst twee Nederlandse premières vanavond. Wim Kallen schreef het gedicht in zijn dialect en Egbert Derix maakte er een compositie op. Maar bijzonder is dat Egbert ook voor de Nederlandse versie een compositie maakte. Beide werken worden vanavond uitgevoerd door Egbert zelf en Marion Vervoort. Wim Kallen draagt het gedicht voor.

Marion Vervoort (America, 1980) is zangeres en liedschrijver. Ze gaat in 2021 een samenwerking aan met componist, pianist en arrangeur Egbert Derix. Samen schrijven ze aan het debuutalbum Nachtvogel. Een knipoog naar het live-album Nightbird (1996) van een van haar muzikale helden, Eva Cassidy . De teksten worden geschreven in het Limburgs dialect.

Egbert Derix, pianist, componist, arrangeur en docent aan Fontys Rockacademie in Tilburg. Hij is mede-oprichter van het Searing Quartet en studeerde piano aan het Conservatorium Maastricht bij Irvin Rochlin, Frank Giebels en Louise Wolfs. In New York volgde hij lessen bij David Berkman en Steve Kuhn.

Egbert ontving in 2002 op het North Sea Jazz Festival de prijs voor ‘Beste Eigen Compositie’ van de Dutch Jazz Competition voor zijn compositie ‘She isn’t like you’. In hetzelfde jaar werd Derix’ Searing Quartet gehuldigd met de eerste ‘Jerry van Rooyen Award’.

Derix’ liedcyclus ‘Wandern’ werd in februari 2017 opgenomen in het Concertgebouw Amsterdam samen met bariton Sef Thissen. In 2018 voerde Egbert ‘Wandern’ uit met de Wiener Kammersymphonie in de Richard Strauss villa in Wenen en in het Concertgebouw Amsterdam. Derix schreef de arrangementen voor het strijkers ensemble.

Met dank aan Veldeke Limburg.

Aansluitend: Laureatenconcert

Winnaars Vocallis Liedprijs 2022
Chiara Ducomble, mezzosopraan
Lidia Fittipaldi, piano
&
Makiko Kawaguchi, mezzosopraan
Ayaka Kodoi, piano

Beide duo’s namen deel aan de Masterclass van 2022. De kwaliteit van hun vieren waren uitmuntend en de Masters konden niet beslissen wie de uiteindelijke winnaar zou worden van de Vocallis- Liedprijs 2022. En zo wonnen beide duo’s. Ze tonen hun kwaliteiten in dit avondconcert, waarin prachtige composities van o.a. Schubert, Duparc en Zemlinsky te horen zijn. Daarnaast ook werk van de centrale componist van het festival, Dora Pejačević.

Gegevens

Datum:
27 oktober 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Site:
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/7329472AB516

Locatie

De Kopermolen
Von Clermontplein 11
Vaals, 6291 AT
+ Google Maps