FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert: Eenvoud en Stilte

22 oktober om 12:00 - 13:45

Portret van Renee Bekkers en Jacobien Rozemond

Eenvoud en Stilte
Renée Bekkers, accordeon
Jacobien Rozemond, viool (zang)

Programma:
Arvo Pärt — Fratres
Tarquino Merula — Chiaconne
Dario Castello — Sonata II
Matthias Kadar — Nieuwe compositie
Benjamin de Murashkin — I’m nobody, who are you

Eenvoud, eenheid en stilte, daar draait de muziek van Arvo Pärt om. Matthias Kadar laat zich in zijn nieuwe compositie inspireren door rust en sereniteit. De gedichten van Emily Dickinson die Benjamin de Murashkin in zijn liederen gebruikt zijn verstoten van alle trots en zelfvoldaanheid met de woorden ‘I’m Nobody, Who are you?’.

In 2017 ontmoetten violiste Jacobien Rozemond en accordeoniste Renée Bekkers elkaar tijdens een tournee van de muziektheatervoorstelling ‘Vivaldi Code Rood’ en zij hadden meteen een klik. Inmiddels hebben ze met veel succes in diverse festivals en concertseries gespeeld waaronder Zoom, Festival van Vlaanderen, Grote Kerk Muiden, St. Aegtenkapel etc.

Maak kennis met het jeugdig talent Amaryllis Wellens!

Zij speelt het voorprogramma van Eenvoud en Stilte.

“Met het leren spelen van het liedje van Pipi Langkous begon nenzo’n 7 jaar geleden mijn vioollessen bij Sonja Haering, en korte tijd later startte ik ook met andere muzieklessen aan de academie in Maaseik bij Michel Awouters.

Al gauw merkte ik dat het echt wel leuk was om op te treden op concertjes, als solistje maar ook in een orkest. In de coronaperiode kwam er ineens veel tijd vrij om te oefenen thuis op mijn lievelingsinstrument en even later won ik de Vlamo-wedstrijd.

Sinds 2,5 jaar mag ik Lei Wang mijn privé juf noemen en zij helpt me elke week mijn vioolspel technisch en muzikaal te verbeteren. 2 jaar geleden werd ik ook lid van het Limburgs Jeugdsymfonieorkest van Maastricht.

Op het grote podium spelen tijdens de regiofinale van het Prinses Christina Concours was echt supercool. Daar ontving ik de Heritage Sinfonietta prijs waardoor ik in juni 2 keer mocht optreden als soliste met dit orkest.”

Entree
Volwassenen €11
Kinderen/studenten €7,50
incl kop koffie/ thee vooraf

Aansluitend aan het concert is er de mogelijkheid de lunch te gebruiken in ’t Freuleshoes Voerendaal van 13.30 uur- 15.00 uur.*

Voorgerecht: soep met brood en boter

Hoofdgerecht: keuze uit vlees of vis geserveerd met aardappelgarnituur en groentes van het seizoen (vegetarische wensen is ook een mogelijkheid)

Drank: inclusief twee consumpties (frisdranken, huiswijn rood en wit, pilsener, koffie lungo of thee).

 

’t Freuleshoes berekent hiervoor een gereduceerd tarief van €34,50 p.p. Reserveren kan via deze pagina. Vermeld aub bij uw reservering: Vocallis arrangement.

* Het luncharrangement vindt doorgang bij tenminste 20 deelnemers.

Dank aan de Laurentiuskerk, Marijcke Beckers en de Gemeente Voerendaal

 

Gegevens

Datum:
22 oktober
Tijd:
12:00 - 13:45
Evenement Categorie:
Site:
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/AD7CA319EA47/1

Locatie

Laurentiuskerk
Kerkplein 37
Voerendaal, 6367 EN
+ Google Maps