FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Openingsconcert

Theater aan het Vrijthof Vrijthof 47, Maastricht

Beleef een mooie avond terwijl het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest optreedt tijdens het openingsconcert van het Internationaal Festival Vocallis op 17 oktober 2024!

Vertelconcert Frieda Belinfante

Hoeve de Kroon Rijksweg 12, Maastricht

Frieda Belinfante, geboren in 1904, was celliste. Ze was de eerste vrouwelijke dirigent van Nederland. Ze trad op in het Concertgebouw met een eigen kamerokest, maar haar carrière werd getorpedeerd door de oorlog. Het vertelconcert Frieda Belinfante verdiept zich in haar bijzondere leven.

Poèmes d’Amour

Boekhandel Dominicanen Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht

Vrouwelijke componisten en inspiratie. Werken van Amy Beach, Andrée Bonhomme, Melani Bonis, Nadia Boulanger, Fanny Mendelssohn, Clara Wieck, Annelies van Paradys en Pauline Viardot- Garcia.

Vrouwenkoor Giocoso – Passie

Cultureel Centrum Lanaken Aan de Engelse Hof 10, Lanaken, België

Van textielontwerp tot journalistiek, van logopedie tot orthopedagogiek, de jonge dames van Giocoso hebben allemaal hun eigen achtergrond en interesses. Toch reizen ze iedere week vanuit alle windstreken naar thuisbasis […]

Left Hand Legacy

Kloosterkapel Maastricht Veldstraat 20, Maastricht

Werken voor de (piano)linkerhand, in opdracht van de oorlogsinvalide pianist Paul Wittgenstein (ja, de broer van Ludwig), die vele componisten tot een bijzonder werk verleidde (denk o.a. aan Ravel en Schmidt). (lees meer)