FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

OpMaat concert Vaals

De Kopermolen Von Clermontplein 11, Vaals

Barbara Haveman is een gelauwerd en veelgevraagd soliste in geheel Europa. Ze heeft ook de Krönungsmesse al eens gezongen in Eys. Ze vult ook de solistenrol in tijdens het openingsconcert van Internationaal Festival Vocallis op 20 oktober in Theater aan het Vrijthof Maastricht.

Abigail Richards is een veelzijdig, uitstekende pianiste, verbonden aan het Conservatorium Maastricht. (lees meer)

Concert: Eenvoud en Stilte

Laurentiuskerk Kerkplein 37, Voerendaal

Eenvoud, eenheid en stilte, daar draait de muziek van Arvo Pärt om. Matthias Kadar laat zich in zijn nieuwe compositie inspireren door rust en sereniteit. De gedichten van Emily Dickinson die Benjamin de Murashkin in zijn liederen gebruikt zijn verstoten van alle trots en zelfvoldaanheid met de woorden ‘I’m Nobody, Who are you?’. (lees meer)

Arvo Pärt en de verstilling

Boekhandel Dominicanen Dominicanerkerkstraat 1, Maastricht

In het boek Baltische zielen van Jan Brokken komen uiteraard ook Arvo Pärt en zijn muziek langs. Het bracht pianist Jeroen van Veen op het idee van een voorleesconcert waarin de verhalen van Brokken gecombineerd worden met bekende stukken van Pärt, zoals Fratres, Für Alina en Spiegel im Spiegel. (lees meer)

Een leven in liederen

De Kopermolen Von Clermontplein 11, Vaals

U hoort de prachtige liederen, waaronder een aantal Nederlandse premières, uit de hoogromantiek van de jong gestorven Dora Pejačević.

De vermaarde sopraan Ingeborg Danz heeft al een bejubelde cd- opname van haar liederen gemaakt. (lees meer)