FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Als de ziele luistert

Transparence

29 oktober 19:30 uur
St. Stephanuskerk Wijnandsrade

Kamerkoor Transparance
Dirigent Ute Jobes

Kamerkoor Transparence is een Zuid-Limburgs kamerkoor bestaande uit 15 zangers, afkomstig uit Heerlen, Maastricht, Eijsden, Landgraaf, Spaubeek, Klimmen en Hulsberg. Het koor bestaat al zo’n 25 jaar en sinds maart 2021 staat het koor onder leiding van Ute Jobes.

Transparence zingt a capella, maar regelmatig wordt er gebruik gemaakt van een instrumentaal ensemble. Het repertoire is klassiek, met een voorkeur voor Renaissance en liederen uit de 20e eeuw. Er wordt naar gestreefd uit het hoofd te zingen; vaak in samenwerking met een regisseur die op wisselende manieren theatrale elementen toevoegt. Hierdoor is de statische uitvoering van een concert in kooropstelling veranderd naar een beweeglijker vorm, waarbij nu eens het koor van plaats verandert, dan weer het publiek zich moet verplaatsen.

Dirigente Ute Jobes werd geboren in 1965 in Aken, Duitsland en groeide op in een muzikaal en kunstzinnig gezin. Op 6-jarige leeftijd begon Ute met blokfluit- en op een leeftijd van 8 jaren met pianoles. Later volgde ze lessen voor hobo, klarinet, gitaar, viool en djembé. Eveneens speelde ze hobo in diverse ensembles. Ute volgde haar passie voor koormuziek en voltooide een meerjarige dirigenten opleiding in Tilburg. Zelf zingt ze bij Cappella Sine Nomine o.l.v. Jo Louppen en in het Kamerkoor Maastricht o.l.v. Ludo Claessen. Enkele jaren geleden ontdekte Ute haar passie om te componeren en er zijn inmiddels al een aantal werken van haar uitgegeven bij Edition Ferrimontana en succesvol in première gegaan. De vraag naar haar werken en diverse compositie opdrachten stimuleren haar om op deze ingeslagen weg door te gaan.

Met dank aan pastoor en kerkbestuur en familie Dabekaussen.

Voor dit evenement bestaat een vrije gave op de locatie.

Meer informatie over dit evenement volgt.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn