FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Ambassadeurs

Portret van Barbara Haveman

‘De kunst van het Lied is een vereniging van muziek en poëzie,
een ultieme expressie van de menselijke ziel’

De Nederlandse sopraan Barbara Haveman is een van onze zeer gewaardeerde ambassadeurs. In 2023 trad zij op tijdens ons openingsconcert in Theater aan het Vrijthof. Barabara haalde haar diploma aan het conservatorium van Maastricht. Ze is winnares van internationale zangwedstrijden zoals het Belvedere Concours in Wenen, het Concours International de Chant de Verviers (eerste prijs)en Voci Verdiane (eerste prijs)

Ze zong in bijna alle prestigieuze huizen en festivals over de hele wereld. Om er een paar te noemen: Royal Opera House, Covent Garden, de Staatsopera van Wenen, Gran Teatre del Liceu Barcelona, de Hamburgische Staatsoper, de Deutsche Oper Berlin, De Nationale Opera Amsterdam, het Concertgebouw Amsterdam en het Bregenz Festival. Ze zong vele titelrollen en werkte samen met dirigenten als Riccardo Chailly, Pinchas Steinberg, Seiji Ozawa, Markus Stenz, Jaap van Zweden en Paolo Carignani.

In 2024 is ze onder andere te bewonderen in Tosca in Opéra Grand Avignon. Meer informatie over haar werk en aankomende optredens vindt u op haar website.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn