FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Beeldmerk / schilderij 2024

Afbeelding1

Inspiratie – Lucia Knops

Eind 2023 vroeg artistiek directeur Gert Geluk aan kunstenares Lucia Knops of zij voor ons het beeldmerk 2024 wilde schilderen. Met als thema INSPIRATIE. Gelukkig zei ze- ondanks haar drukke agenda- “ja” en zie hier het resultaat.

Een geïnspireerd, intrigerend schilderij met een bijzonder doel!

Wie is Lucia Knops?
Op haar website staat de leus:
“ De mens is emotie. Zonder emotie geen aantrekkingskracht “.

Lucia is al jaren werkzaam als vrij kunstenaar. Vanaf haar jeugd tekent en schildert ze al. Na haar opleiding Industriële Vormgeving in Eindhoven is ze gaan werken als keramiste omdat vrije kunst haar meer trok. Sinds 2005 richt ze zich volledig op geschilderde portretkunst. Ze heeft een opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in België afgerond met als specialisatie model en portretkunst. Ze werkt uitsluitend met olieverf op doek, bij voorkeur nat in nat.

“Ik heb met veel enthousiasme dit schilderij als ontwerp voor Vocalis bedacht en geschilderd. Muziek is emotie en inspireert tot mijmeren, nadenken, ontwikkelen en verbinden. De best zangvogels, de merel en de nachtegaal, zingen mee vanuit het dierenrijk. Het universum zorgt dat alles klopt, dat het zo moet gaan zoals het gaat en alles samen komt.”

Het bijzondere doel
Het schilderij wordt door ons gebruikt als beeldmerk van Festival 2024. Na afloop, begin november wordt het schilderij verkocht, aan de liefhebber en de hoogste bieder. De helft van de opbrengst gaat naar de kunstenares, de andere helft naar het Kinderonderzoekfonds Limburg. We zijn Lucia erkentelijk dat zij deze geste wil doen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn