FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Bijzondere locatie: Laurentiuskerk in Voerendaal

De Laurentiuskerk in Voerendaal

Op zondag 22 oktober 2023 is de Laurentiuskerk in Voerendaal het decor van het concert: Eenvoud en Stilte.

De vernieuwde kerk moet een duurzaam multifunctioneel centrum worden.

De kerk werd met behulp van gemeentesubsidies de afgelopen jaren verbouwd, zonder dat het aan eredienst onttrokken hoefde te worden. Er is vloerverwarming geïnstalleerd en de kerk is met de gemeente in gesprek om zonnepanelen op het dak te realiseren.

De plannen zijn in 2017 tot stand gekomen. Een jaar voordat de kerk in Kunrade aan de eredienst onttrokken werd, met een fusie als gevolg. De kerk in Kunrade werd opgesierd met kunstwerken van Octavia Molea. Om de parochianen van Kunrade zich thuis te laten voelen in Voerendaal, krijgen die kunstwerken een plekje in de gerestaureerde Kerk. Daarnaast wordt ook de manier van missen vieren in Kunrade geïntroduceerd in Voerendaal. Namelijk met stoelen rondom het altaar. 

Ook speelt de kerk in Voerendaal in op gastvrijheid. Zo krijgen kerkbezoekers na iedere zondagmis de mogelijkheid om koffie te drinken. Dat doen ze in een nieuwe multifunctionele ruimte. Er kan ook in die ruimte worden vergaderd of als locatie dienen voor bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst.

Bekijk hier alvast de prachtig gerestaureerde kerk.

Aansluitend aan het concert is er de mogelijkheid de lunch te gebruiken in ’t Freuleshoes Voerendaal van 13.30 uur- 15.00 uur.*

Voorgerecht: soep met brood en boter

Hoofdgerecht: keuze uit vlees of vis geserveerd met aardappelgarnituur en groentes van het seizoen (vegetarische wensen is ook een mogelijkheid)

Drank: inclusief twee consumpties (frisdranken, huiswijn rood en wit, pilsener, koffie lungo of thee).

’t Freuleshoes berekent hiervoor een gereduceerd tarief van €34,50 p.p. Reserveren kan via deze pagina. Vermeld aub bij uw reservering: Vocallis arrangement.

* Het luncharrangement vindt doorgang bij tenminste 20 deelnemers.

Wilt u meer informatie over het concert in deze prachtige kerk? Klik dan hier.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn