FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

De kracht van muziek

UITVERKOCHT

Zaterdag 29 oktober 14.30 uur
Museumkerk Oud-Rekem,
Groenplaats 4, (Lanaken, België)
In samenwerking en met dank aan CC Lanaken
Entree € 12 VVK € 10,50

Ensemble Canto Rinato en mannenkoor Darilo

“De stilte achter de noten zoeken”, zo omschrijft dirigent Ton Kropivšek zijn manier om naar muziek te kijken. Hij selecteerde zangers uit Nederlands-Limburg en de Euregio om een zo hoog mogelijke kwaliteit te garanderen. En zo werd vocaal Ensemble Canto Rinato in 2009 geboren. Het gezelschap richt zich op religieuze en profane koorwerken, van de Middeleeuwen tot de hedendaagse Popmuziek. Prachtige concerten en inspirerende concertreizen brachten hen naar de kleine theaters in de omgeving zoals Schinnen, Venray en Gangelt. Daarnaast kunnen ze terugblikken op een verrassende deelname aan het WMC Kerkrade en op bijzondere optredens in Salzburg, Ljubljana en Berlijn. In 2019 kreeg Canto Rinato na afloop van de Limburgse Korendagen de titel ‘beste koor van 2019 in Nederlands-Limburg.

Het mannenkoor Darilo is nog vrij jong. In 2018 zochten zangers uit de grensstreken een nieuwe muzikale uitdaging en ze vonden elkaar. Ze beschouwen het als een geschenk lid te mogen zijn van deze uitgelezen groep zangers, vandaar de naam Darilo: geschenk. Ze voeren werken uit van o.a. Schubert, Bortnianski, Alfvén, Biebl, Arnesen, Hogan, Kropivsek, Deakbardos en Esenvalds. Laat je verrassen, ontvang het geschenk en geniet van dit dubbelkorenconcert.

[button link=”https://festivalvocallis.nl/educatie-talentontwikkeling/” type=”big” color=”green” newwindow=”no”] Koop je tickets[/button]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn