FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Evaluatie/terugblik Educatie Internationaal Festival Vocallis 2022 – Kracht van Muziek

Vocallis Default Featured

Naast de concerten en het symposium organiseerde Vocallis diverse zangworkshops en concerten op het gebied van educatie en talentontwikkeling. Het pakket aan muzikale activiteiten bestond uit een Sinterklaasconcert, Singing Games, Songwriting, AMeeZing Project, een muzikaal wandelconcert, zangtechniek en stembevrijding. Dit alles op de prachtige locatie HX Hoogcruts, het gerenoveerde klooster van Limburgs Landschap.
Voorafgaand aan het Zangweekend zongen zo’n 80 leerlingen van 15-18 jaar klassieke koorwerken samen met professionele zangers van Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders. Dit was een bijzondere ervaring en verrijking voor hun muzikale ontwikkeling.

Gedurende de Zangdag in Hoogcruts hebben zo’n 300 mensen van jong tot oud genoten van het bruisende aanbod aan activiteiten. De werkgroep kreeg veel positieve reacties over de workshops, maar ook over de organisatie en locatie.

Het was een genot om de kinderen te zien zingen en bewegen tijdens de Singing Games, gegeven door Claudia Franzen van de Limburges Koorschool, en de allerkleinsten met hun (groot)ouders te zien opgaan in de magische wereld die Marijk Greweldinger in haar Sinterklaasvoorstelling creëerde. De workshop Stembevrijding en Vocal Technic zangcoach Nancy Meijer maakte emotioneel veel los en bij Songwriting werden er composities geschreven en uitgevoerd, maar gingen de deelnemers ook naar huis met nieuwe ideeën, lessen en inspiratie. Het weekend werd afgesloten door een project rondom vrijheid van AMeezing Projects. Jo Annemans en Ghislaine Mommer studeerden enkele muziekstukken in die over vrijheid en bevrijding gaan. Tijdens de slotmanifestatie kwam alles samen in een concert waarbij de deelnemers van AMeezing Projects hun ingestudeerde liederen lieten horen afgewisseld met de prachtige klanken van a capella trio Southern Voices. Een mooie impressie van dit weekend ziet u in de volgende video, gemaakt door René Lentink:

De pareltjes die Vocallis ook volgend jaar wil laten ervaren zijn het Scholierenfestival, de samenwerking met de Limburgse Koorschool, voorstellingen van kunstatelier het Brede school, Muziek op Rails en een workshop samenzang. We verheugen ons er nu al op!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn