FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Fotoworkshop ‘van Luisteren naar Zien’ – HX Hoogcruts

Fotoworkshop ‘van Luisteren naar Zien’ – HX Hoogcruts
Datum: Zaterdag 18 november 14.00u-16.00u
Leeftijd: 18+
Ticketkosten: €12,50 incl. koffie/thee
Neem je eigen smartphone met de app ‘Snapseed’ mee

Tijdens laat jij je inspireren door een muziekstuk dat wordt vertaald naar een beeld dat onderdeel wordt van een fototentoonstelling. Je krijg naast inzicht in muzikale facetten ook inzicht in kleurgebruik en licht in de fotografie. Er is volop ruimte voor spel, plezier, communicatie en beweging. Dit levert de leukste beelden op en maakt de shoot tot een prettige belevenis. Let op: neem voor deze workshop je smartphone mee met daarop de gratis applicatie ‘Snapseed’.

We starten deze workshop met een muziekstuk. Samen met muzikante Ghislaine ervaren en ontrafelen we de klanken en zetten dit om in kleine schetsen op papier. Aan de hand van deze producten geeft fotografe Maaike uitleg over het toepassen van kleur en licht in de fotografie. Geïnspireerd door dit alles gaan we in het prachtige gebouw van Hoogcruts op zoek naar beelden. Deze foto’s worden onderdeel van de foto- expositie die gedurende het Vocallis-weekend te bewonderen is in de ontvangstruimte van HX Hoogcruts.

Over de workshopleiders:
Fotografe Maaike Faas-Schauer heeft, naast een passie voor fotografie, een achtergrond als docent binnen speciaal en regulier onderwijs. Dankzij deze ervaring voelen kinderen (en volwassenen) zich meestal meteen op hun gemak. Maaike’s werk heeft inmiddels bekendheid gewonnen in binnen- en buitenland en wordt omschreven als kleurrijk, puur, artistiek, expressief en nét een beetje anders. Kijk voor meer informatie over Maaike op haar website: www.studiominmin.com.

Ghislaine Mommer is zangeres en pianiste bij haar muziekatelier GLine Musics. Daarnaast geeft ze muzieklessen op een middelbare school in Maastricht. Muziek is haar passie en dat brengt ze op zoveel mogelijk manieren over op haar leerlingen, publiek en workshopdeelnemers. Kijk voor meer informatie over Ghislaine op haar website: www.glinemusics.nl.

Tickets: https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/624A6994D767

 

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn