FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Barbara Haveman zingt Matilde Capuis

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ bb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.27.4″ z_index_tablet=”500″ text_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” text_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” text_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” link_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” link_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” link_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ul_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ol_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” quote_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_2_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_3_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_4_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_5_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_6_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

 

Datum: Vrijdag 8 november 2019
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Koningskerkje, Raadhuisstraat 28, 6191 KB Beek

 


Koningskerkje, Beek

 

Barbara Haveman zingt Matilde Capuis

 

Een van onze beroemdste sopranen – Barbara Haveman – als soliste te gast in beroemde operahuizen van o.a. Berlijn, Wenen, Londen, Milaan en Amsterdam, werd gevraagd om mee te denken over het centraal stellen van een componiste. Daar hoefde Barbara niet lang over na te denken.

Matilde Margherita Mary Capuis (1913-2017) was een Italiaanse organist, pianist, muziekpedagoog en componist. Ze werd geboren in Napels en studeerde aan het Benedetto Marcello-conservatorium in Venetië bij Gabriele Bianchi en aan het Luigi Cherubini Conservatorium in Florence.

Na haar studie aanvaardde zij een betrekking aan het Conservatorium van Turijn waar zij theorie en compositie doceerde.

Barbara Haveman en haar man Federico Santi (dirigent/pianist) – en oud-leerling van Matilde Capuis – hebben haar muziek leren kennen in Turijn. Hun zoektocht staat centraal in hun vertelling over en vertolking van werken van Matilde Capuis. Daarnaast verschijnt er in september een biografie over Matilde Capuis. De auteur, Cosimo Morleone, is ook aanwezig tijdens het vertelconcert en zal zijn visie op de componiste en haar plek in de geschiedenis geven. Tevens speelt Giuliana Santi viool tijdens dit concert.


Federico Santi, piano


Giuliana Santi, viool

Een bijzonder concert met verschillende topsolisten, een eerbetoon aan een componiste van formaat.

Het programma:

Matilde Capuis:

  • 2 preludes voor piano
  • 12 liederen voor sopraan en piano
  • Sonate voor viool en piano

 

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij:
Restaurant De Lindeboom New Style, Beek
Wijnhandel Delicatessenzaak Maison d’Elfant, Beek 

Gezamenlijk met hen is er voorafgaand aan het concert een 3- gangenmenu samengesteld. Tijdens dat diner vertellen de auteur Cosimo Morleone en festivalprogrammeur Gert Geluk over het concert. Na afloop is er de mogelijkheid van een gezamenlijke borrel met solisten Barbara Haveman en pianist Federico Santi in Wijnhuis Maison d’ Elfant. Beide zaken liggen op zeer korte loopafstand van het Koningskerkje.

 

17.45 uur: ontvangst gasten met aperitief en aan tafel bij Restaurant De Lindeboom New Style in Beek
18.00 uur: muzikaal voorproefje van het concert
18.00 uur: voorgerecht met wijn
18.20 uur: speech Gert Geluk en toelichting op concert door auteur Cosimo Morleone
18.30 uur: hoofdgerecht met wijn
18.55 uur: korte wandeling naar Wijnhuis Maison d’Elfant in Beek
19.00 uur: dessert
19.40 uur: wandeling richting het Koningskerkje in Beek
20.00 uur: aanvang concert

 

De kaarten voor dit concert kosten € 19,00 excl servicekosten per stuk.
De combikaarten voor het 3-gangenmenu inclusief toegang tot het concert kosten € 59,95 excl servicekosten per stuk.

Beide soorten kaarten zijn HIER te koop.

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn