FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Internationale Masterclass 2022

28 september tot 1 oktober

Sinds de oprichting van ons internationaal festival Vocallis in 2012 organiseren wij de jaarlijkse, internationale masterclass voor Lied-duo’s. Deze is bedoeld voor studenten van conservatoria, professionele liedduo’s of zangeressen/zangers, alsmede uitstekende amateurs. Een selectiecommissie bepaalt aan de hand van de inschrijvingen wie aan de masterclass zal deelnemen. De masterclass staat onder leiding van gerenommeerde musici, gespecialiseerd op het gebied van Lied en Piano.

Sinds 2021 zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan met de Hochschule für Musik und Tanz Köln – Aachen. Bestaande samenwerkingen met o.a. euregionale conservatoria zijn gecontinueerd. Met name dit euregionale karakter heeft ons ertoe gebracht dit jaarlijks terugkerende project onder te brengen bij de gemeenten Aken, Kelmis en Vaals. Hiertoe is in 2021 een eerste aanzet gegeven en deze zal dit jaar verder uitgewerkt worden.

De Masterclass duurt vier dagen: van woensdag 28 september tot en met zaterdag 1 oktober 2022. Dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur. Als afsluiting vindt er een Presentatieconcert plaats op zaterdagavond 1 oktober om 19.30 uur. Het beste duo Zang-Piano wordt beloond met een geldprijs plus een betaald optreden tijdens het Laureatenfestival in het kader van Internationaal Festival Vocallis 2023. Als docenten van deze Masterclass zijn aangetrokken de gerenommeerde zangeres/ zangpedagoge Ingeborg Danz en Prof. Ulrich Eisenlohr, docent piano aan het conservatorium Keulen-Aken. Zij zullen aandacht geven aan zowel de zang- als de pianopartij.

De Masterclass en het presentatieconcert vinden plaats in het gebouw van de Hochschule für Musik und Tanz in Aken – Theaterplatz 16 te Aken (D).

Aan de masterclass doen mee:

Erki, Rahel + Soo Jin Kim Duitsland + Zuid-Korea Sopraan
Hardenberg, Gräfin Luna von + Soo Jin Kim Duitsland + Zuid-Korea Sopraan
Kawaguchi, Makiko + Ayaka Kodoi Japan + Japan Mezzosopraan
Franssen, Fleur + Ayaka Kodoi Nederland + Japan Sopraan
Beyersdorf, Mona + Sachit Ajmani Duitsland + India Sopraan
Ducomble, Chiara + Lidia Fittipaldi België + Italië Mezzosopraan
Teresa Sales Rebordao + Fittipaldi, Lidia Portugal + Italië Mezzosopraan
Maria Portela Larisch + Jou-an Chen Portugal + Taiwan Sopraan
Annina Merz + Vsevolod Brigida Duitsland-Rusland Sopraan

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn