FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Internationale Masterclass 2023

Talentontwikkeling Masterclass

Dinsdag 10 oktober t/m vrijdag 13 oktober, dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur
Hochschule für Tanz und Musik Köln, Standort Aachen – Theaterplatz 16 in Aken

De masterclass is gratis toegankelijk voor publiek

Presentatieconcert
Vrijdag 13 oktober om 19.30 uur
Hochschule für Tanz und Musik Aachen, concertzaal
Prijs: € 10,00 | tot 18 jaar € 5,00

Sinds de oprichting van ons internationaal festival Vocallis in 2012 organiseren wij de jaarlijkse internationale masterclass voor Lied Duo’s. Deze is bedoeld voor studenten van conservatoria, professionele liedduo’s of zangers/zangeressen, alsmede uitstekende amateurs. Een selectiecommissie bepaalt aan de hand van de inschrijvingen wie aan de masterclass zal deelnemen. De masterclass staat onder leiding van gerenommeerde musici, gespecialiseerd op het gebied van Lied en Piano.

Sinds 2021 is een samenwerking aangegaan met de Hochschule für Tanz und Musik Köln-Aachen. Bestaande samenwerkingen met o.a. euregionale conservatoria zijn gecontinueerd. De masterclass duurt 4 dagen, dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Als afsluiting vindt er een presentatieconcert plaats in de concertzaal van de Hochschule voornoemd. Het beste duo Zang-piano wordt beloond met de Vocallis Liedprijs 2023,
bestaande uit een geldprijs en een betaald optreden tijdens het Laureatenconcert in het kader van het Internationaal Festival Vocallis 2024. Voor een tweede duo wordt eveneens een prijs beschikbaar gesteld (betaald optreden tijdens het bovengenoemd Laureatenconcert.

De masterclass 2023 staat onder leiding van de gerenommeerd en internationaal bekende zangeres, tevens zangpedagoge Sibylla Rubens en Tobias Krampen, eveneens gerenommeerd pianist en docent liedbegeleiding aan de Hochschule für Tanz und Musik Köln. Zij zullen aandacht geven aan zowel de zang- als de pianopartij.

Met dank aan Hotel Kasteel Bloemendal

Wilt u meedoen aan de Masterclass 2023? U vindt alle informatie op onze Masterclass 2023 pagina.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn