FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Educatie en onderzoek

Koorworkshop Sounds and Silence

Sounds and Silence: Verheug je bij deze workshop op prachtige meerstemmige songs die in het teken staan van het thema van Festival Vocallis, namelijk: stilte. Met aandacht voor stemtechniek en performance maken we zingend kennis met diverse muziekstijlen. Het wordt een unieke ervaring op een unieke locatie aangezien volwassenen en kinderen na een separate workshop sámen aan de slag gaan en een eindpresentatie geven! Ideaal dus voor (groot)ouders en kinderen, maar men kan zich ook individueel voor deze zangworkshop aanmelden.

De workshopleiders zijn de twee bevlogen muziekdocenten met veel ervaring in (koor)zang: Edith Rutten en Ghislaine Mommer. Kijk voor meer informatie over de workshopleiders op: https://www.edithrutten.nl/ en https://glinemusics.nl/

Rondleiding HX Hoogcruts – 12 november 2023

Leeftijd: alle leeftijden
Tijd: 13.30u – 14.30u

Wil je kennismaken met het kloosterleven op HX hoogcruts én de geneugten van het omringende landschap? Dan kan! Carola Janssen neemt je graag mee door de bijzondere geschiedenis van het klooster en zijn omgeving. Tijdens de rondleiding proef je de sfeer van het verleden en ervaar je de dynamiek van het nu. Grote kans dat je, net als wij, betoverd raakt!

Ga mee op een onvergetelijke muziekreis in de beroemde stoomtrein van de Miljoenenlijn

Muziekdocent en Orthopedagogisch Muziekbeoefenaar Edith Rutten gaat met kinderen op een muzikale reis langs een van de mooiste spoorlijntrajecten van Nederland: de Miljoenenlijn. In de trein bereiden de kinderen samen met Edith een bijzonder themaconcert voor dat ze aan het einde van hun reis ten gehore zullen brengen op het uit 1908 afkomstige station Simpelveld. Dit concert is gratis en vrij toegankelijk.