FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

King’s Singers

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.11.1″]

Datum: Zondag 4 november 2018
Aanvang programma: 10.00 uur
Masterclass: 11.10 uur = U I T V E R K O C H T
Concert: 15.00 uur (nog kaarten beschikbaar)
Locatie: Parkstad Limburg Theaters Heerlen

 

King’s Singers – GOLD

 

The King’s Singers houden 1 mei 1968 aan als hun geboortedag. Ze bestaan dit jaar dus 50 jaar! Het ensemble werd gevormd uit zes net afgestudeerde koorzangers van King’s College, Cambridge. De vocale line-up met twee countertenors, een tenor, twee baritons en een bas ontstond eigenlijk bij toeval, maar is tot op heden nooit veranderd. De Singers vieren hun 50ste verjaardag met werken van de beste componisten van onze tijd, gevat in GOLD.

GOLD is de titel van het jubileumalbum én de gelijknamige jubileumtour waarmee The King’s Singers momenteel door Europa touren. De zangers kijken hierin terug op het uitgebreide repertoire waarmee zij vanaf dag één de harten van het publiek hebben weten te winnen. Want al snel werd de groep verwelkomd op de grote podia van de wereld, waar zij tot op heden nog steeds te horen zijn; – van Londens Royal Albert Hall tot The Opera House Sydney of New Yorks Carnegie Hall. Twee Grammy Awards, een Emmy Award, en een prominente plaats in Gramophone magazine’s inaugural Hall of Fame, horen tot de talrijke onderscheidingen die de groep heeft mogen ontvangen.

De beste componisten van onze tijd
Het uitgebreide repertoire van de King’s Singers bevat een arsenaal aan opdrachtwerken, geschreven door de beste componisten van onze tijd – inclusief  Sir John Tavener, Toru Takemitsu, John Rutter, Luciano Berio, Nico Muhly, György Ligeti en Eric Whitacre – naast de talloze, op het sextet toegespitste arrangementen.  De wereld mag dan enorm veranderd zijn, 50 jaar na de originele King’s Singers zingt de huidige groep nog altijd met hetzelfde vuur, virtuositeit en een eigen visie op een opwindende muzikale toekomst.

 

Alvast kaarten bestellen? Dat kan! Klik HIER om online uw kaarten te kopen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn