[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.6.5″ hover_enabled=”0″ z_index_tablet=”500″ text_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” text_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” text_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” link_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” link_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” link_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ul_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ol_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” quote_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_2_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_3_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_4_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_5_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_6_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” sticky_enabled=”0″]
Datum: donderdag 28 oktober 2020
Tijdstip: 14.00 uur
Locatie: Mosae Campagne, Medoclaan 66, 6213 EC Maastricht
Samen sterker in De Kopsalon voor Hoofdzaken
Naar ‘De Kopsalon voor Hoofdzaken’ ga je niet voor je haar, maar voor je hoofd. Luister in een kappersstoel onder een droogkap naar vier ultrakorte, waargebeurde verhalen en je stapt zonder te betalen met een fris hoofd de salon weer uit.
Internationaal Festival Vocallis viert de menselijke stem door een podium te bieden aan zang en gesproken woord. Ook dit jaar! Het thema van 2020 is Synergie der Kunsten en gaat over kunstvormen die elkaar versterken.
Stichting De Kopsalon is dit jaar weer van de partij en mag haar verhalen-installatie in maar liefst VIJF Sevagram Zorglocaties opbouwen. De data en locaties waarop u kunt genieten van De Kopsalon worden binnenkort hier bekendgemaakt.
De Kopsalon voor Hoofdzaken ziet ziet eruit als een kleine, ouderwetse kapsalon. Maar naar deze salon ga je niet voor je haar maar voor je hoofd: om je gedachten een draai te geven. De bezoeker luistert er in een kappersstoel onder de droogkap naar vier ultrakorte, waargebeurde verhalen en stapt – zonder te betalen – met een fris hoofd de Kopsalon weer uit.
Tussen 24 oktober en 8 november hoort de bezoeker vier korte verhalen van mensen die vertellen hoe ze zich gesterkt voelen door de aanwezigheid van anderen. Het zijn verhalen van een dirigente over haar koor, een vluchtelinge over haar man, een echtpaar over het geheim achter hun lange huwelijk en twee musici over de verbinding die ze in de muziek voelen. Allen staan samen sterker dan alleen.
Stichting De Kopsalon is een initiatief van radiomaker Els Huver. Zij maakt audioproducties met verhalen die verbinden en stelt zich tot doel de luisteraar een onverwacht perspectief te bieden op een relevant thema.
Enkele citaten uit het gastenboek van De Kopsalon:
“Ontzettend leuk. Zo wordt het gewone, bijzonder.”
“Wat een prachtig idee! De Kopsalon moet vaker worden geopend, zodat er meer mensen van kunnen genieten, geraakt worden, beginnen na te denken. Hartelijk dan voor die mooie minuten.”
“In de drukte van de dag vond ik hier onverwachts rust. Dank daarvoor.”
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]