FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Laureatenconcert

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.11.1″]

Laureatenconcert Klassiek & de mooiste kleinkunstliedjes

Datum: zaterdag 10 november 2018
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Kunst- en Cultuurcentrum De Kopermolen Vaals

Deze avond bestaat uit twee delen. Voor de pauze treden de Laureaten op die de Vocallis Liedprijs van 2017 hebben gewonnen. Dat zijn bariton Vincent Kusters en pianiste Anne Frijns.


Bariton Vincent Kusters

Ter herinnering, dit was de jurywaardering die Vincent Kusters vorig jaar ontving na afloop van de Vocallis Masterclass voor Liedduo’s: Vincent heeft een stem van grote kwaliteit en is daarbij een uitmuntend en veelzijdig musicus. Voor zijn leeftijd is hij al is een echte interpreet. Het zal hem misschien moeite gaan kosten om uiteindelijk een keuze te maken in de verschillende muzikale disciplines waarmee hij zich bezig houdt.

Dit was de jurywaardering van pianiste Anne Frijns: Ondanks haar vrij kleine handen speelt ze het toch klaar om de veeleisende pianopartijen van Duparc te spelen. Ze heeft zich deze week als een echte duopartner ontwikkeld omdat ze de teksten met de zanger meevoelt.

Vincent en Anne vertolken werken van orkestdirigent, artistiek leider en organist Hans Leenders. Hans studeerde orgel aan de conservatoria van Maastricht, Utrecht en Brussel. Tevens studeerde hij muziektheorie en Gregoriaans. De concertpraktijk van Hans Leenders omvat heel Europa. Hij maakte talloze radio- en cd-opnamen als organist en als dirigent. Zijn speciale interesse voor hedendaagse muziek blijkt uit de vele premières die hij verzorgde. Speciaal voor Festival Vocallis heeft Hans Leenders de Vocallis opdrachtcompositie van 2018 verzorgd.


Organist Hans Leenders

Na de pauze schitteren bas-bariton Math Dirks en Toon Konings met prachtige kleinkunstliedjes als van Nederlandse bodem. Zo kunnen we die avond genieten van liedjes van Wim Sonneveld, Toon Hermans en Frans Halsema.

Over Math Dirks:
Math Dirks
studeerde zang en schoolmuziek aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam. Hij is koordirigent, docent klassieke zang, Oratorium en liedzanger.  Samen met Maurice Hermans speelt Math op dit moment een programma rondom liedjes van Toon Hermans.


Bas-bariton Math Dirks

Over Toon Konings:
Toon Konings studeerde aan het Conservatorium in Maastricht en is een echt multitalent. Hij is pianist, arrangeur en begeleider. Momenteel is Toon Konings muziekleraar, is hij toetsenist in diverse bands en is hij actief als pianist en 2e dirigent bij verschillende Limburgse koren.


Pianist Toon Konings

Dit concert komt mede tot stand dankzij de hulp en steun van de Stichting Maastrichtse Componisten.

Kaartjes voor het Laureatenconcert kosten € 19,00 (excl. € 0,99 servicekosten) en zijn HIER te bestellen.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn