FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Masterclass 2023

De internationale masterclass 2023 voor Liedduo’s zang-piano (jonge talenten) vindt plaats van 10 t/m 13 oktober. Dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur in het gebouw van de Hochschule für Musik und Tanz Köln, Standort Aachen. Deze is gratis toegankelijk voor geïnteresseerd publiek.

De masterclass wordt afgesloten met een presentatieconcert op 13 oktober in De Kopermolen Vaals, waarna de Vocallis Liedprijzen 2023 worden uitgereikt. Binnenkort meer info in het jaarprogramma.

De internationale masterclass wordt dit jaar geleid door Sybilla Rubens en Tobias Krampen.

Sibylla Rubens

Sibylla Rubens studeerde concert- en operazang aan de Staatliche Musikhochschule in Trossingen en aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt/Main. Ze maakte deel uit van de masterclass voor liedinterpretatie bij Irwin Gage in Zürich en voltooide haar opleiding in tal van masterclasses, onder andere bij Edith Mathis en Elsa Cavelti in Basel.

Als betrokken docent en promotor van jonge zangeressen geeft ze zelf ook masterclasses en is ze naast haar concertverplichtingen als privédocent een gewilde capaciteit en aanspreekpunt voor tal van internationale professionele zangers. Momenteel is ze stemcoach in het nieuw opgerichte Nationaal Jeugdkoor van de Duitse Muziekraad. Lees meer op haar website

Tobias Krampen

Tobias Krampen studeerde piano aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover, evenals piano kamermuziek in de “Artist Diploma” cursus aan de McGill University, Montréal. Daarna volgde hij een studie Liedbegeleiding aan de Hochschule für Musik Köln en slaagde hij voor het concertexamen Lied-Duo in de masterclass van Prof. Irwin Gage in Saarbrücken.

Tegelijkertijd volgde hij masterclasses bij Anatol Ugorski, Robert Holl, Rudolf Jansen, Charles Spencer, Norman Shetler en Axel Bauni. Tobias Krampen is laureaat van de Duitse Schubertprijs. Daarnaast ontving hij de prijs van de Duitse Muziekraad in de categorie pianopartner en behoorde hij tot de nationale selectie van jonge artiesten. Samen met bariton Christoph Pohl is hij prijswinnaar op het internationaal gerenommeerde “Robert Schumann Concours” in Zwickau.

Hij gaf recitals in belangrijke concertzalen zoals de Semper Opera, de Beethoven-Halle in Bonn en het Concertgebouw Amsterdam. Tobias Krampen is docent liedinterpretatie aan de Hochschule für Musik Köln. Lees meer op zijn website.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn