FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Renée van Wegberg vertolkt Mauthausenliederen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.11.1″]

Festival Vocallis is er trots op om het volgende concert aan te kondigen:

Maandag 5 november 2018 om 20.00 uur kruipt de beroemde musicalster Renée van Wegberg in de huid van Mikis Theodorakis en vertolkt zij de aangrijpende Mauthausenliederen.

Plaats van handeling is het Ursulinenconvent in Eijsden.


Renée van Wegberg

Renée van Wegberg is een Limburgse zangeres en (musical)actrice die in het seizoen 2017-2018 schitterde in haar rol als Liesbeth List in de musical over Lists leven. Speciaal voor Festival Vocallis kruipt Renée van Wegberg nu in de huid van de in 1925 in Griekenland geboren componist, dirigent en politicus Mikis Theodorakis. Tevens zingt Renée van Wegberg liederen van Liesbeth List. In het voorprogramma het pianoduo Veerline, met de jonge talenten Veerle Winkelmolen en Eline Verkuijl.

Mikis Theodorakis was tijdens de Tweede Wereldoorlog actief in het Griekse verzet. Hij werd gevangengenomen en gemarteld. Hij was ook actief tijdens de Griekse Burgeroorlog die duurde van 1944 tot 1949. Tijdens een bezoek aan Nederland ontmoette Mikis Theodorakis Liesbeth List. Op de elpee Liesbeth List zingt Theodorakis, zong Liesbeth List composities van Theodorakis met teksten uit de ‘Mauthausen Cyclus‘ van de Griekse Holocaust-overlevende Iakovos Kambanellis.

Hoe bijzonder dat juist nu Renée van Wegberg deze aangrijpende Mauthausenliederen ten gehore zal brengen.

Programma van de avond:
20.00 uur: Duo Veerline
20.30 uur: René van Wegberg: Mauthausenliederen
pauze
21.30 uur: René van Wegberg zingt Liesbeth List

 
Duo Veerline
Eline Verkuijl en Veerle Winkelmolen gingen zoveel met elkaar om dat ze in de gangen van het Utrechts Conservatorium met Veerline werden aangesproken. Na twee jaar vriendschap zijn ze pas samen gaan spelen en dat werkte direct. Ze begonnen met klassieke werken, zoals quatre-mains stukken van Debussy en Grieg. Af en toe speelden en zongen ze hun liedjes voor elkaar, maar het werd al snel zo dat ze elkaars liedjes voor elkaar speelden.

Nu schrijven Eline en Veerle samen en geven ze concerten waarin ze hun eigen nummers en bestaande klassieke werken laten horen. Door hun klassieke scholing gebruiken ze de piano in hun werken niet alleen als begeleidings-instrument, maar als onmisbaar deel van de composities. Ze experimenteren met alle mogelijke manieren om de piano te gebruiken; door bijvoorbeeld te trommelen op de klep of te zingen in de klankkast. Hun nummers kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd: vierhandig/tweestemmig, twee piano’s/tweestemmig, één piano/tweestemmig of solo.


Duo Veerline

 

 

Kaarten voor dit concert kosten € 19,00 per stuk (excl. € 0,99 servicekosten) en zijn HIER te bestellen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn