FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Workshop en concert middelbare school

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ bb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_text _builder_version=”3.29.2″ z_index_tablet=”500″ text_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” text_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” text_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” link_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” link_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” link_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ul_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ol_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” quote_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_2_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_3_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_4_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_5_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_6_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

 

Dinè Bahanè

Scholierenworkshop en -concert

 

Vrijdag 8 november 2019

Ochtend: workshop voor scholieren
Middag,13.30-14.15u: openbaar concert in Henri Hermanszaal van Kumulus 

Toegang is gratis 

Op vrijdag 8 november ontmoeten muziekleerlingen van middelbare scholen uit Maastricht en Gulpen elkaar tijdens een muziekactiviteit waarbij ze begeleid worden door negen professionele musici van Studium Chorale. Een leerzame en inspirerende ervaring met componist Willie Arets en workshopleider Hans Leenders in het kader van Festival Vocallis.

In de ochtend wordt gewerkt aan de speciaal geschreven compositie Dinè Bahanè, het scheppingsverhaal van de Navajo Indianen en hun huidige behandeling als immigrant. Als afsluiting is er een openbare presentatie om 13.30 uur in de Henri Hermanszaal van het Kumulus.

Het verhaal is een soort raamvertelling waarbij het koor in de Navajo taal zingt. De centrale vraag die in deze compositie centraal staat, is: Wie zijn de echte immigranten? Van wie is dit land eigenlijk?

Speciaal voor dit concert zullen Joep van Leeuwen (gitaar), Robert Weirauch (piano) en Studium Chorale ook enkele solowerken spelen.

De organisatie van deze educatieve dag is in handen van Ghislaine Mommer (GLine Musics) i.s.m. Festival Vocallis en Studium Chorale. Een woord van dank aan Robert Weirauch (piano) en Joep van Leeuwen (gitaar) voor hun medewerking.

 

 

Programma vrijdag 8 november 2019:

Tijdstip

Activiteit

Locatie

10.00u-11.15u

Workshop deel 1

Kumulus, St.Maartenspoort 2 Maastricht

11.15-11.30u

Pauze

Kumulus, St.Maartenspoort 2 Maastricht

11.30-12.30u

Workshop deel 2

Kumulus, St.Maartenspoort 2 Maastricht

12.30-12.45u

Pauze 

Kumulus, St.Maartenspoort 2 Maastricht

13.00-13.15u

Inloop publiek

Kumulus, St.Maartenspoort 2 Maastricht

13.15-14.00u

Concert

Kumulus, St.Maartenspoort 2 Maastricht

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn