FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Nog een mooi weekend in aantocht!

c3c3b80_w1272_kloosterkerkvalkenbu

Beste lezer,

Het festival is inmiddels zijn derde week ingegaan. We kijken in verwondering én met gepaste trots terug op de voorbije weken. De prachtige, serene stilte in Mamelis, de intense stilte in Boekhandel Dominicanen, maar ook het vredesgebed in Circus Maximus, omgeven door georganiseerde kakafonie tijdens het gedenkwaardige openingsconcert In Theater aan het Vrijthof. Ook het komende weekend komt ons centrale thema “Stilte” weer in zijn vele schakeringen en toonhoogten tot ons.

U heeft nog de mogelijkheid om voor verschillende concerten tickets te bestellen, maar het loopt hard dus wees er op tijd bij!

De magie van de stilte

Vrijdag 3 november 19.30 – 21.45 uur
Kloosterkerk Valkenburg
Gé Titulaer, zang
Ruud Jacobs, piano

In het voorprogramma treden talentjes op van muziekschool Collab olv Joëlle Savelkoul

Programma
Werken van Bacharach/ Costello, Lennon/McCartney

Gé Titulaer:
’t Is de magie van de stilte, die mij zo uitnodigt om in allerlei uiteenlopende stemmingen, mij muzikaal te kunnen uiten. Uit hoeveel stemmingen kunnen we dan putten, wanneer ’t om ‘stilte’ gaat? … Nou maakt u zich geen zorgen. Het zijn er teveel om op te noemen, dus laat u verrassen door al datgene wat we voor u hebben gevonden en muzikaal hebben bewerkt.

Ik beloof u van harte, dat iedere song ook de introductie krijgt die ze verdient. In berusting zoals Burt Bacharach/ Elvis Costello in de schitterende song ‘This house is empty now’, met als openingszin “These rooms play tricks upon you; remember when they were always filled with laughter?”.

De dame, die mét ons het podium deelt in haar sierlijke pose als danseres, krijgt als laatste haar beloning. Daarvoor mag de ‘stilte’ plaats maken voor een ‘ovatie’, wanneer we haar toezingen “Quiet please, there’s a lady on stage”.

Gé Titulaer is een heel bijzondere zanger en componist. Deze muzikale duizendpoot uit Venlo, Edisonwinnaar en internationaal gerenommeerde vocalist komt naar Valkenburg. Hij deelde het podium met o.a. Toots Thielemans en trad op tijdens het North Sea Jazz Festival. Hij wordt begeleid door Ruud Jacobs (piano en toetsen), in 2010 onderscheiden met de “Glenn Corneille Award” als meest talentvolle jonge pianist in Limburg.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn