FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Onze samenwerkingspartners in het zonnetje: Hochschule für Musik und Tanz Köln, Standort Aachen

Gebouw Hochschule für Musik und Tanz Köln, Standort Aachen

Internationaal Festival Vocallis kan niet bestaan zonder de vele samenwerkingspartners.

De komende nieuwsbrieven zetten we graag enkele partners in het zonnetje, vanwege de intensiteit en langdurigheid van onze samenwerking. Zonder onze vele andere partners te kort te willen doen. Deze keer aandacht voor…

Hochschule für Musik und Tanz Köln, Standort Aachen

Als meest westelijke stad van Duitsland was en is Aken – gelegen aan drie Europese grenzen – een magneet voor jongeren van over de hele wereld: 40.000 van de 250.000 inwoners zijn studenten van de vier universiteiten in Aken en geven vorm aan het stadsleven tussen werelderfgoed en innovatie.

De locatie van de Hochschule für Musik und Tanz Köln in Aken ligt in het culturele centrum van de stad, dicht bij de kathedraal en direct naast het theater. De ruimtelijke nabijheid bevordert de nauwe samenwerking van de twee huizen: elk zomersemester voert het theater een volledige operaproductie op, die exclusief met studenten van de universiteit wordt gerealiseerd. Instrumentalisten kunnen zich aanmelden voor orkeststages bij het Symfonieorkest van Aken, en zangers van de Hochschule vervullen regelmatig rollen in het Aken Theater.

Een bijzonder kenmerk van de Hochschule für Musik und Tanz is de praktijkgerichte studie, die wordt geïllustreerd door uitgebreide ondersteuning voor de studenten. In het kader van de Rheinischen Opernakademie hebben zangers toegang tot een breed scala aan cursussen met toneellessen, ariapresentaties, toneelschermen, bodywork en spreeklessen.

De jaarlijkse operaproductie en rollen- en orkeststages in het Theater Aachen, projecten van het universiteitsorkest, eigen scenische producties en de intensieve netwerking van de universiteit met culturele partners uit stad en regio brengen de studenten consequent op het podium.

Bezoek hier de website van Hochschule für Musik und Tanz Köln, Standort Aachen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn