FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Onze samenwerkingspartners in het zonnetje: Kloosterbibliotheek Wittem

Kloosterbibliotheek Wittem

Internationaal Festival Vocallis kan niet bestaan zonder de vele samenwerkingspartners.

De komende nieuwsbrieven zetten we graag enkele partners in het zonnetje, vanwege de intensiteit en langdurigheid van onze samenwerking. Zonder onze vele andere partners te kort te willen doen. Deze keer aandacht voor…

Kloosterbibliotheek Wittem

Naast de mooie barokkerk aan de noordwestzijde van het kloostercomplex, met alle kapellen die daaromheen gebouwd zijn in de loop van de geschiedenis, is ook de grote bibliotheek aan de andere zijde van de kloostergevel van Wittem een aandachtstrekker.

De kloosterbibliotheek werd eind 19e eeuw gebouwd als theologische bibliotheek van het toenmalige groot-seminarie. Eind jaren zestig verloor de bibliotheek stilaan deze functie en verdween ze voor ruim dertig jaar in de vergetelheid. Totdat een aantal jaren geleden Klooster Wittem samen met de Provincie Limburg en de gemeente Gulpen-Wittem de handen ineen sloegen en – na een grondige renovatie – de fraaie bibliotheek een publieksfunctie gaven.

Internationaal Festival Vocallis heeft al meerdere jaren het genoegen gehad om in deze prachtige locatie concerten te organiseren.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn