FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Onze samenwerkingspartners in het zonnetje: Kopermolen Vaals

De Kopermolen in Vaals

Internationaal Festival Vocallis kan niet bestaan zonder de vele samenwerkingspartners.

De komende nieuwsbrieven zetten we graag enkele partners in het zonnetje, vanwege de intensiteit en langdurigheid van onze samenwerking. Zonder onze vele andere partners te kort te willen doen. Deze keer aandacht voor…

Kopermolen Vaals

De Kopermolen Vaals is een Centrum voor Kunst en Cultuur en is in de voormalige Evangelisch Lutherse kerk gevestigd. De kerk werd gebouwd in 1736. Vaals werd destijds overspoeld door Lutherse kerkgangers uit de katholieke rijksstad Aken, die onder bescherming van de Staten Generaal in het Staatse Vaals hun kerkdiensten mochten houden. 

De kerk is gebouwd als centraalbouw en moest van buiten zo min mogelijk lijken op een kerk. In die tijd genoot de Lutherse kerk ook in het Staatse Vaals weinig erkenning en wilde men evenmin aanstoot geven aan de dominant aanwezige rooms-katholieken.

Het gebouw heeft tot 1955 dienst gedaan als kerk en is sinds 1968 in gebruik als cultureel centrum. 

Vanwege het intieme karakter en de uitstekende akoestiek is de Kopermolen al jaren een vaste lokatie voor concerten van Internationaal Festival Vocallis. Zo vindt het jaarlijkse Laureatenconcert er plaats.

Dit jaar is er al een voorproefje op ons Festival met het Vocallis OpMaat concert op 16 juni a.s.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn