FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Onze samenwerkingspartners in het zonnetje: Boekhandel Dominicanen

Een foto van het interieur van boekhandel Dominicanen in de eeuwenoude Dominicanenkerk te Maastricht

Internationaal Festival Vocallis kan niet bestaan zonder de vele samenwerkingspartners.

De komende nieuwsbrieven zetten we graag enkele partners in het zonnetje, vanwege de intensiteit en langdurigheid van onze samenwerking. Zonder onze vele andere partners te kort te willen doen. Deze keer aandacht voor…

Boekhandel Dominicanen

Sinds het najaar van 2006 vind je de bijzondere boekhandel Dominicanen in de eeuwenoude Dominicanenkerk te Maastricht. Tweehonderd jaar geleden verloor de kerk haar sacrale functie, en ze deed sindsdien vele jaren dienst als onder meer slangenhuis, fietsenstalling en carnavalstempel.

Veel Maastrichtenaren hebben hier bijzondere herinneringen zoals bijvoorbeeld de ‘eerste kus’. Deze rijke historie voel je nog steeds terug in deze prachtige locatie. Boekhandel Dominicanen heeft een breed en diep assortiment publieksboeken, muziek en boeken voor professionals.

Maar ook voor de niet-boekliefhebber is dit een plek die je bezocht móet hebben als je in Maastricht bent. Op het voormalige priesterkoor van de Dominicanenkerk kun je terecht voor een overheerlijke cappuccino of een lunch, verzorgd door het befaamde Blanche Dael Coffeelovers (dé Maastrichtse Stadsbranderij). Boekhandel Dominicanen doet ook dienst als cultureel podium, zo vinden er regelmatig lezingen, debatten en muziekoptredens plaats en er is ruimte voor expositie.

Internationaal Festival Vocallis doet deze schitterende locatie, door velen gezien als de mooiste boekhandel ter wereld, dan ook ieder jaar aan met een bijzonder concert. Op 25 oktober vindt hier het concert ‘Arvo Pärt en de verstilling’ plaats met pianist Jeroen van Veen, cellist Joachim Eijlander en m.m.v. schrijver/ meesterverteller Jan Brokken.

Ton Harmes, directeur van Boekhandel Domincanen, ondersteunt ons festival al 6 jaar. Een prachtige samenwerking!

Bezoek hier de website van Boekhandel Dominicanen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn