FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Openingsconcert Festival Vocallis21

lenneke-ruiten-victor-thomas

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” saved_tabs=”all” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.61″]

Parijs in het fin-de-siècle
Vrijdag 3 november 2017
Sint Janskerk, Maastricht

 

Presentatie: Bo van der Meulen
Zang: Lenneke Ruiten (sopraan), Eléonore Marmeuse (mezzo-sopraan)
Piano: Jorge Gimenez, Robert Weirauch
Ruysdael Kwartet

Voorafgaand aan het concert verzorgt Toine Sporken een inleiding.
Let op: de inleiding vindt plaats in het Theater aan het Vrijthof.

Het thema van Festival Vocallis21 in 2017 legt de accenten op en rond Parijs 1900. De stad werkte als een magneet op alle kunstenaars uit die tijd. Het muziekgenre beleefde hoogtijdagen en een selectie hieruit wordt uitgevoerd tijdens het openingsconcert van het Festival.

Er is een liedcompositie-opdracht verstrekt aan de Limburgse componist/dirigent Marijn Simons die deze avond zijn wereldpremière beleeft. Eléonore Marmeuse, een zeer talentvol mezzo-sopraan, neemt dit voor haar rekening evenals het prachtige Les nuits d’été van Berlioz.

Lenneke Ruiten viert triomfen over de hele wereld, van New York tot de wereldberoemde operahuizen van Milaan, Brussel, Stuttgart en Amsterdam. Zij zingt liederen van Duparc, Fauré’s liederencyclus Bonne chanson en Chaussons Chanson perpetuelle. Bijzonder aan deze avond is dat veel liederen vertolkt worden in de bewerking voor piano en strijkkwartet. Het Ruysdaelkwartet speelt Ravel’s Strijkkwartet.

 

Vrijdag 3 november 2017
Sint Janskerk- 20.30 uur
Kaarten verkrijgbaar à € 21,-

Inleiding 19.30 uur in het theater aan het Vrijthof

[/et_pb_text][et_pb_code]<a class=”et_pb_button” style=”background-color: #005bab; border-color: #005bab; color: #fff;” target=”_blank” href=”http://www.theateraanhetvrijthof.nl/mijntheater/ticket/?event=6871″>Bestel kaarten</a>[/et_pb_code][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn