FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Openingsconcert – vrouwenkoor Femmeuse

Vrouwenkoor Femmeuse uit Maastricht

Bent u ook aanwezig bij ons prachtige openingsconcert in Theater aan het Vrijthof? Mis het niet en koop tijdig uw tickets!

Weet u dat er bijna 30 enthousiast zingende vrouwen meewerken aan het openingsconcert op 20 oktober in Theater aan het Vrijthof? Zij vormen het vrouwenkoor Femmeuse uit Maastricht. In het werk van Mahler zingen zij de sterren van de hemel, “ein himmlischen Gesang”. Ook laten zij vooraf horen wat ze muzikaal in huis hebben. De werken zijn ingestudeerd olv hun dirigent Peter Weltens.

Tijdens het openingsconcert kunt u genieten van de werken van de volgende componisten: Dora Pejačević, Charles Ives, Hector Berlioz, Gustav Mahler en John Corigliano.

De onbekende, maar wonderschone muzikale wereld van de 100 jaar geleden, te jong gestorven Dora Pejačević is prachtig! Ze leefde in het Oostenrijkse keizerrijk van rond 1900. De hertogin was een graag geziene gast op de soirees in Boedapest, Wenen en München. Op ons openingsconcert hoort u haar Ouverture, in een arrangement voor harmonieorkest van Victor Calabuig. Het is de eerste keer dat dit werk in Nederland live te horen zal zijn.

Uitvoering Symphony No.3 deel 5, “Es sungen drei Engel” van Mahler m.m.v. vrouwenkoor Femmeuse, instudering door Peter Weltens, en kinderkoor Sjamaes, instudering door dirigente Jelke Schijlen.

Bekijk hier alle informatie over het openingsconcert.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn