FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Lenneke Ruiten zingt Richard Strauss

fv_logo-met-21_rgb

Openingsconcert 22 oktober – 20.00 uur
ASTA Theater Beek
Entree voorverkoop 17 euro, kassa 19 euro
Jongeren tot 18 jaar: 7,50 euro

Lenneke Ruiten, sopraan uit duizenden

De sopraan Lenneke Ruiten is een zeer graag geziene artieste tijdens Vocallis. Op 22 oktober verzorgt zij in Beek het openingsconcert van Internationaal Festival Vocallis. Onder begeleiding van de invoelende, uitstekende pianist Thom Janssen zingt Lenneke liederen van Richard Strauss (o.a. ‘Morgen’, ‘Befreit’, ‘Allerseelen’ en de wonderschone ‘Vier letzte Lieder’. Daarnaast hoort u ook nog juweeltjes van Duparc en Chausson.
(Dit concert is geadopteerd door een enthousiaste Limburger).

Lenneke Ruiten (1977 Velsen) studeerde fluit aan de conservatoria in Alkmaar, Amsterdam en zang in Den Haag. Aan de Bayerische Theater Akademie en het Franz Schubert Institut bekwaamde ze zich verder als operazangeres. Zowel als fluitiste als zangeres won ze verschillende prijzen. De Noord-Hollandse sopraan is een van de meest gevraagde artiesten in haar vak en staat op de grootste podia van de wereld. In korte tijd heeft ze een indrukwekkende internationale carrière opgebouwd in opera, concert en lied. Ze zingt op fesitvals als BBC Proms, Festival d’Aix-en-Provence, Bachfestival Leipzig en Salzburger Festspiele. Ze zong o.a. als Donna Anna (in Mozart’s Don Giovanni), Konstanze (Die Entführung aus dem Serail), Gretel (in Hänsel und Gretel) en als Lucia (Lucia di Lammermoor).

Lenneke koestert een grote passie voor ‘het Lied’. Ze volgde lessen in het Duitse en Franse Lied en Poëzie bij o.a. Elly Ameling, Robert Holl, Hans Hotter en Walter Berry en is een vast terugkerende gast tijdens het Internationaal Lied Festival Zeist. Ze bracht diverse cd’s uit, zoals Mélodies Françaises en liederen van Brahms en Strauss. Inmiddels verkiest ze haar grote liefde voor het lied en recitals boven de opera.

 

[button type=”big” color=”green” link=”https://festivalvocallis.nl/educatie-talentontwikkeling/” newwindow=”no” ] Koop hier je tickets[/button]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn