FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Poèmes d’Amour

45c78ba_w1272_triotiqueverbekefoun

Triotique is een jong en fris kamermuziektrio met een passie voor klassieke muziek. Zussen Elke en Frauke Elsen spelen sinds kleins af aan samen. In hun zoektocht naar een unieke vorm van kamermuziek kwamen ze terecht bij pianiste Margot Welleman.

Naast het in de kijker zetten van muziek voor houtblazers hebben de dames van Triotique een groot hart voor muziek van vrouwelijke componisten. Concerten van Triotique hebben steevast werken van vrouwelijke hand op het programma staan.

In samenwerking met Veerle Janssens (vrouw aan de piano) spelen zij de werken van Amy Beach, Andrée Bonhomme, Melani Bonis, Nadia Boulanger, Fanny Mendelssohn, Clara Wieck, Annelies van Paradys en Pauline Viardot- Garcia.

Veerle Janssen vertelt over bijzondere, componerende vrouwen. Een concert, met een aparte kijk op goede, ten onrechte “verwaarloosde” muziek. Dat verandert gelukkig.

“Vrouw aan de piano” is een zoektocht naar bijzondere, muzikale vrouwen, naar miskend en zelfs gefnuikt talent, naar virtuositeit en verdoken passie. Maar ook een zoektocht van een journaliste naar zichzelf in een jaar getekend door drastische veranderingen in haar leven. Een jaar van verbeelding en dromen.

Mis deze bijzondere ervaring niet. Wij zien u graag op woensdag 23 oktober in Dominicanen Boekhandel om 19.30 uur.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn