FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Scholierenfestival

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.11.1″]

Muziekleerlingen van enkele middelbare scholen uit het Heuvelland en Maastricht ontmoeten elkaar voor de tweede keer tijdens een bijzondere en jaarlijkse muziekactiviteit van Festival Vocallis: het Scholierenfestival.
Een leerzame en inspirerende ervaring met dirigent, arrangeur en workshopleider Hans Leenders.

 

Workshops:

Datum: vrijdag 9 november 2018
Tijdstip: van 10.00 uur tot 12.30 uur
Locatie: Kumulus Theater Sint Maartenspoort Maastricht, Sint Maartenspoort 2, 6221 BA in Maastricht

 

Concert:

Datum: vrijdag 9 november 2018
Tijdstip: van 13.30 tot 14.00 uur
Locatie: Centre Ceramique, Maastricht
Toegang gratis

 

Tijdens de zangworkshops in de ochtend wordt gewerkt aan muziekstukken rond het thema van Festival Vocallis: ‘Oorlog, Vrede, Vrijheid’. Hans Leenders geeft achtergrondinformatie over de muziek. Acht zangers van Studium Chorale en een pianist ondersteunen de leerlingen. Tijdens de workshops wordt toegewerkt naar de presentatie in Centre Ceramique om 13:30 uur. Dit concert duurt een half uur en is vrij toegankelijk voor liefhebbers en passanten.

De workshops vinden plaats op vrijdag 9 november 2018 tussen 10:00 en 12:30 uur in Kumulus, Sint Maartenspoort, Maastricht. De educatieve activiteit is ontwikkeld voor bovenbouwleerlingen havo/vwo die een sterke interesse hebben in muziek en bij voorkeur muziek/kunst in hun eindexamenpakket hebben zitten.

Reactie van leerling Joël Grassère, Porta Mosana College, november 2017: “Het was opvallend hoe serieus deze gigantische hoeveelheid leerlingen werkten. Het was al met al een zeer leerzame en inspirerende dag en zeker voor herhaling vatbaar.”

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn