FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Slotconcert Limburgs Fanfare Orkest

Foto van het Limburgs Fanfare Orkest tijdens een optreden

Programma

  • Filmimpressies over Charles Eyck en over Hardy Mertens
  • Hardy Mertens- the Calm before the storm, première
    1. Verlossing van de vijand
    2. Verlossing van het sterfelijke
    3. Verlossing van het dwangmatige.
  • Hardy Mertens- Lamento

Hardy Mertens heeft voor het Limburgs Fanfare Orkest een compositie gemaakt, die geïnspireerd is en gebaseerd op het leven en de werken van beeldend Kunstenaar Charles Eyck. Als titel kreeg het mee: “The calm before the Storm”. Het feit dat kunstenaar Charles Eyk doof was- er was veel stilte in zijn leven- geeft een extra dimensie aan zowel de compositie alsmede in de korte filmimpressie van Maurice Nijsten. Ook geeft Hardy Mertens een uitleg op film- speciaal voor deze middag gemaakt door Nijsten- over zijn “Stilte” en zijn werkwijze voor deze nieuwe compositie.

Tevens heeft kleinzoon Charles Eyck uit zijn privé- collectie een aantal werken van zijn opa geselecteerd, die deze middag te bezichtigen zijn.

Na afloop, eind 16.30 uur, nodigen wij u uit om met ons het glas te heffen op de nieuwe compositie van Hardy Mertens en op de uitvoering daarvan. En tevens op deze bijzondere afsluiting van Internationaal Festival Vocallis 2023.

Entree € 17,50 (incl drankje na afloop)
Jeugd € 10

Met dank aan Maurice en Dénise Nijsten, Charles Eyck(de kleinzoon), Muziekuitgeverij Hafabra Music, St. Janskerk Maastricht, Provincie Limburg, VSB en Adams Muziekcentrale Ittervoort.

Dit concert is geadopteerd door mevrouw van der Hoeven.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn