FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Stem en percussie

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.6.5″ hover_enabled=”0″ z_index_tablet=”500″ text_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” text_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” text_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” link_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” link_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” link_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ul_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ol_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” quote_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_2_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_3_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_4_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_5_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_6_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” sticky_enabled=”0″]

(Foto door Friso Keuris)

 

Datum: Zondag 13 december 2020
Tijdstip: 15.00 uur (!!!)
Locatie: ASTA Theater, Markt 6a, 6191 JG Beek

 

Met:
Dominique Vleeshouwers

 

U zult vast denken: wat doet een slagwerker op een festival voor vocale muziek? Slagwerk en zang zijn echter al eeuwen met elkaar verbonden. Als begeleiding van gezangen, poëzie en rituelen. Iedere cultuur heeft een eigen slagwerkinstrument wat vaak een link heeft met de stem.

Het is zelfs zo dat veel slagwerkinstrumenten zijn ontwikkeld gebaseerd op de stem, zoals de Tombak uit Iran, waarin de stem en trommel perfect in balans zijn. Maar ook heeft slagwerk een eigen taal waarin de stem de verbinding met de trommel maakt. Die talen heeft Dominique gestudeerd, in Europa maar ook in o.a. Senegal, Japan, India en Brazilië. In dit programma zijn een aantal stukken gekozen die op een concrete of abstracte manier die verbinding tussen slagwerk en stem laten horen.

Zoals het gesprek tussen Elu en Lufa uit de beroemde opera Licht van Karlheinz Stockhausen. Maar ook de racewedstrijd van Georges Aperghis voor Tombak en stem, of de intieme klanken van Mapa geschreven door Vincent Houdijk.

Uiteraard zullen er ook enorm ritmische en percussieve werken te horen zijn, op vele verschillende instrumenten. Laat u verrassen door deze jonge meester-percussionist multitalent! Wereldwijd gevraagd en al optredend, nu te gast bij Internationaal Festival Vocalllis.

 

De toegangskaarten kosten slechts € 17,50 en zijn HIER te bestellen.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn