Informatie voor sponsoren

Hoe word ik sponsor van Internationaal Festival Vocallis?

Vocallis is een snel groeiend festival voor klassieke en moderne muziek. De naam verwijst naar de gemeente Vaals waar in 2011 de eerste editie van het festival plaatsvond. Inmiddels zijn 11 Zuid-Limburgse gemeenten bij het festival betrokken (waaronder Maastricht) en staat een uitbreiding naar 15 op de agenda.
Ook zoeken we verdere samenwerking met partners in de Euregio.

Wat zijn de mogelijkheden?Tegenprestatie
Adoptant concert € 500,00Naam en/of logovermelding in programmaboekje en website, 4 vrijkaarten voor het adoptantenconcert, inclusief een meet & greet met de musici
SponsorbijdrageMaatwerk arrangementen mogelijk i.o.m. Vocallis

Elk jaar een ander thema
Bij de programmering staat de menselijke stem in al zijn facetten centraal. Elk jaar is een ander thema leidraad voor de samenstelling van het programma. In 2018 was dat ‘Oorlog, vrede vrijheid’, waarbij onder meer aandacht was voor vergeten Joodse componisten. In 2019 was het thema ‘Vrouw’ met extra aandacht voor vrouwelijke componisten, in 2020 was het thema ‘Synergie der Kunsten’ en het thema van 2021 is ‘Liefde’.

Snel stijgend aantal bezoekers
Internationaal Festival Vocallis vindt jaarlijks plaats van eind oktober tot half november.
Gedurende twee weken vinden dan tientallen voorstellingen plaats op vaak bijzondere locaties verspreid over diverse Limburgse plaatsen. De bezoekersaantallen stegen van 1.000 in 2011 naar 3.265 in 2019, waaronder 750 jongeren onder de achttien jaar.

Méér dan een festival
Maar Vocallis is meer dan een reeks voorstellingen met topmusici uit hun genre.
We spelen op vijf kerngebieden. Naast het festival zelf zijn dat: educatie, talentontwikkeling, samenwerking en maatschappelijke participatie. Op elk van die gebieden zijn onze kernwaarden van toepassing: verwondering, ontmoeting en intimiteit. Op die manier maken we van Vocallis een unieke ervaring voor ons publiek én voor onze partners.

Aanknopingspunten voor sponsoren
Deze kerngebieden en kernwaarden bieden voor sponsoren uitstekende aanknopingspunten. We bieden een omgeving waarin al die kwaliteiten tot hun recht komen. Daarop kunt u naadloos aansluiten met de promotie van uw bedrijf of instelling. Afhankelijk van wie u wilt bereiken en wat u wilt uitstralen kunnen we u een sponsorpakket op maat aanbieden.

Sponsorpakketten
U kunt kiezen uit diverse sponsorpakketten voor verschillende bedragen. Te denken valt aan een advertentie in onze seizoensbrochure (oplage 10.000) of bijvoorbeeld aan het bestellen van tickets voor uw relaties met een sponsorontvangst voorafgaand aan het concert. Als u geïnteresseerd bent stellen we graag een voorstel op maat voor u op.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Jo Zinken
Zakelijk directeur
Telefoon: +32 470 62 63 06
E-mail: info@festivalvocallis.nl