FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Tweekorenconcert Kelmis

50645f5_w682_1669577371

Zondag 15 oktober, 16.00 uur
Mariä Himmelfahrtskirche Kelmis (België)

Königlicher St. Gregorius Kirchenchor Kelmis, dirigent Leonardo Spadaro
FLOW, dirigent Luc Nelissen 

Het Koninklijk Kerkkoor van St. Gregorius Kelmis werd opgericht in 1858 en kan dus terugkijken op 165 jaar verenigingsgeschiedenis. De zangers zijn altijd trouw gebleven aan de motivatie en traditie van het zingen van “Tot eer van God en tot vreugde van de mensen”. Ondanks enkele obstakels en problemen op de weg van de lange geschiedenis van de vereniging, zijn generaties zangers erin geslaagd om speciale gebeurtenissen en succesvolle evenementen te presenteren die de vele luisteraars een vreugdevol muzikaal plezier hebben gegeven.

Ook de huidige generatie zangers houdt vast aan deze traditie, trouw aan het vaak geciteerde motto “Where one sings, settle down, evil people have no songs!” Deze gemeenschappelijke ervaring komt om de hoek kijken bij de vele kerkconcerten, de concertavonden, bij vrolijke verjaardagsfeestjes, bij optredens in maatschappelijke instellingen en bij bruiloften en begrafenissen, die het koor begeleidt met zang.

Het Kelmis Church Choir telt momenteel 32 zangers en staat sinds oktober 2022 onder leiding van dirigent Leonardo Spadaro. Op het programma staan werken van o.a. Debussy, Zimmer, Bizet, Verdi, Händel.

FLOW – Ze zijn jong, ze zingen goed en ze zijn in volle flow. Met meer dan 30 zangers tussen de 18 en 33 jaar inspireert het koor sinds 2017 de stad Aken, de regio en daarbuiten met zijn zang onder leiding van Luc Nelissen (voorheen Rock4). Allemaal a capella – FLOW presenteert zowel rustige nummers als coole beats. 

Kort na de oprichting heeft het koor al grote naam gemaakt. Optredens in het voorprogramma van de Karel de Grote- prijsuitreiking in 2017 of de koorbiënnale in hetzelfde jaar werden al snel gevolgd door de uitvoering van zijn eigen projecten. Eind 2017 nam FLOW hun eerste EP op met vijf nummers en in 2018 konden ze een speciaal geproduceerde videoclip uitbrengen voor hun versie van February Song (oorspronkelijk van Josh Groban).

Ook baarde het koor van de Akense Muziekschool opzien op televisie toen WDR eind 2018 op zoek ging naar ‘het beste koor van het Westen’. Met een krachtige stem, vol energie en levensvreugde  stormde het team uit Aken de finale binnen en overtuigde de jury met hun zang en veroverde de harten van veel toeschouwers.

Informatie over de ticketverkoop volgt binnenkort op onze website.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn