FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Vertelconcert Dora Pejačević

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ bb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″][et_pb_text _builder_version=”3.29.2″ z_index_tablet=”500″ text_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” text_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” text_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” link_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” link_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” link_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ul_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ul_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” ol_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” ol_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” quote_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” quote_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_2_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_2_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_3_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_3_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_4_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_4_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_5_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_5_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” header_6_text_shadow_horizontal_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_vertical_length_tablet=”0px” header_6_text_shadow_blur_strength_tablet=”1px” box_shadow_horizontal_tablet=”0px” box_shadow_vertical_tablet=”0px” box_shadow_blur_tablet=”40px” box_shadow_spread_tablet=”0px” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

Datum: Vrijdag 1 november 2019
Tijdstip: 20.00 uur
Locatie: Sint-Hubertuskerk Genhout, Hubertusstraat 59, 6191 PB Beek

 

Vertelconcert Dora Pejačević

 

Artistiek directeur en programmeur van Festival Vocallis, Gert Geluk, stuitte jaren geleden, in de voorbereiding van een lezing over ‘vrouwelijke componisten’, op de naam Dora Pejačević. Bij het beluisteren van haar muziek was hij meteen verkocht…

Gert reisde dit jaar in juni per trein naar Nasevic in Kroatië om daar het kasteel van de familie Pejačević en het graf van Dora te bezoeken. Hij ontmoette daar drie dames, die vol enthousiasme over haar vertelden.

Dora Pejačević (1885-1923) was een Kroatische componist, lid van de adellijke familie Pejačević. Ze was een van de componisten die het orkestrale lied in de Kroatische muziek introduceerde en haar symfonie wordt door geleerden beschouwd als de eerste moderne romantische symfonie in de Kroatische muziek.

Eerder had Gert contact gelegd met pianiste Biljana Urban, die ook het werk van Pejačević promoot samen met zangeres Annette Fischer. Het enthousiasme voor haar werk werd gedeeld door violiste Theodora Geraets. Ook sopraan Heidi Pittie (uit Beek), is deze bijzonder concertavond van de partij.

Naast werk van Pejačević, met Nederlandse premières, hoort u ook werken van  Jan Urban (de opa van Biljana), Schumann en Mendelssohn. Naast de zeer bijzondere muziek, vertellen Biljana en Gert over Dora’s leven en werk.

Pianiste Biljana Urban komt uit een muzikale familie. Haar Tsjechische opa, Jan Urban, was componist en dirigent. Zij vertelt over het leven en werk van haar opa Jan Urban, door velen ook gezien als een belangrijk componist.

 

De kaarten voor dit concert kosten € 15,00 excl servicekosten per stuk en zijn HIER te koop.

Met dank aan Sint Hubertus Kunstcentrum Genhout.

 

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn