FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Wandeling en concert, stilte is overal

Nima Pournaghshband, winnaar 21e Music Award Maastricht

Vrijdag 19 oktober 10:30u (wandeling), 12:00 (concert)
Cunibertuskerk in Wahlwiller

Tijdens het concert ‘Silte is overal’ worden werken van onder andere Purcell, Händel, Fauré, Stadler, Pejačević en Rénie gespeeld.

Nima Pournaghshband is een Iraanse contra-tenor, componist en koordirigent en studeert momenteel een dubbele bachelor klassieke zang bij Yvonne Schiffelers en koordirectie bij Hans Leenders aan Conservatorium Maastricht. Hij bestudeert een klassiek repertoire in verschillende stijlen en talen. In 2019 werd hij als tenor toegelaten tot het Conservatorium en in zijn tweede jaar ontdekte hij zijn contra-tenorstem, waar hij zich sindsdien op richt. Zijn solorepertoire omvat verschillende werken van componisten zoals H. Purcell, J.S. Bach, A. Vivaldi, enz. tot latere werken zoals I. Stravinsky en M. Tippet.

Nima Pournaghshband won zowel de hoofd- als de publieksprijs van de 21e Music Award Maastricht. In het Conservatorium Maastricht kreeg Nima Pournaghshband een cheque van 5000 euro en met de publieksprijs kwam daar nog eens 1000 euro bovenop.

Aan het muziekconcours doen jaarlijks de meest talentvolle bachelor- en masterstudenten van het conservatorium mee. Het ene jaar staat de piano centraal, een jaar later zang en daarna viool. Dit keer lag het accent op klassieke muziek en zang. Voor het eerst stond de avond in het teken van een thema: Italië.

Bron: Conservatorium MaastrichtZuyd.nl

Het concert vindt plaats na een wandeling in de prachtige limburgse natuur. Bent u minder goed ter been? Dan kunt u het concert direct bijwonen zonder wandeling.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn