FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Wist u dat? Ursulinenconvent Eijsden

Foto van het Ursulinenconvent in Eijsden

Internationaal Festival Vocallis kan niet bestaan zonder de vele samenwerkingspartners.

De komende nieuwsbrieven zetten we graag enkele partners in het zonnetje, vanwege de intensiteit en langdurigheid van onze samenwerking. Zonder onze vele andere partners te kort te willen doen. Deze keer aandacht voor…

Ursulinenconvent Eijsden

Sinds het begin van de bouw in 1849 heeft het Ursulinenconvent in Eijsden een rijke geschiedenis. Het diende onder andere als klooster voor de zusters Ursulinen, als meisjeschool en als raadhuids van de gemeente Eijsden. Vanaf 2013 bevindt zich Museum Het Ursulinenconvent – Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis in het klooster.

In Museum Het Ursulinenconvent komen bezoekers van alles te weten over familiegeschiedenis, stamboomonderzoek, familiecultuur en familietradities. Het museum herbergt ook een aantal bijzondere collecties waaronder tribale Afrikaanse kunst, Santons uit de Provence, objecten van dynastiek Europa, een apotheek uit de negentiende eeuw, geschiedenis orde der Ursulinen en herdenking Joods Limburg.

Wij zijn enorm blij dat het Ursulinenconvent plaats biedt voor ons aankomende concert, Reveal en de stilte.

Zondag 22 oktober, 16.00 uur

Concert i.s.m Chrisjteijn
Quirine Melssen: zang en piano
Martin Alvarez: cello

Reveal ‘onthul’ is de titelsong van het album dat Quirine Melssen uitbracht tijdens de COVID. De liederen die zij in dit programma zingt laten je een reis maken door verschillende gevoelens en gedachten. Zij onthullen wat verborgen lag en geven expressie aan gevoelens en situaties waarbij iedereen in zijn leven te maken heeft. De liederen zijn bedoeld als uitgangspunt om connectie met jezelf en elkaar te maken. Voor de speciale uitvoering van Eijsden gebruiken we de stilte na elk lied om te reflecteren op onszelf over het thema of de vraag die Quirine Melssen neerlegt en gaan beleven wat de stilte ons onthult.

Bij dit intieme concert begeleidt zangeres Quirine Melssen zichzelf op piano. Martín Álvarez begeleidt haar op cello. Quirine Melssen was ook al eerder te beluisteren in Eijsden met haar vroege voorstelling ‘Vannacht naar Dag’ in het kader van 75 jaar vrijheid.

“Muziek is zo krachtig en helend. Die kracht wil ik inzetten om zachtheid teweeg te brengen”

Informatie over de ticketverkoop volgt binnenkort op onze website.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn