FV_logo-internationaal_rgb

NL / EN / DE / FR

Workshop Zang voor middelbare scholieren

Zingende scholieren

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid” saved_tabs=”all” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.61″]

Muziekleerlingen van het Heuvelland en Maastricht ontmoeten elkaar tijdens een muziekactiviteit waarbij ze begeleid worden door professionele musici. Een verrassende happening i.s.m. Studium Chorale met dirigent/arrangeur Hans Leenders in het kader van Festival Vocallis21.

Tijdens een zangworkshop wordt gewerkt aan muziekstukken uit de periode Parijs fin-de-siècle. Hans Leenders zal op zijn eigen professionele en boeiende wijze informatie over deze periode geven waardoor leerlingen een goed beeld krijgen van deze muziek. Zangers van Studium Chorale en pianist Robert Weirauch ondersteunen de leerlingen. Tijdens de workshop wordt toegewerkt naar een uitvoering: een koffieconcert in Centre Ceramique. Dit koffieconcert is vrij toegankelijk voor liefhebbers en passanten en duurt een half uur.

Deze workshop vindt plaats op vrijdag 10 november 2017 van 10.30-13.00u in de Henri Hermans zaal van Kumulus Sint Maartenspoort in Maastricht. Het is ontwikkeld voor bovenbouwleerlingen havo/vwo die een sterke interesse hebben in muziek en bij voorkeur muziek/kunst in hun eindexamenpakket hebben zitten. De coördinatie is in handen van Ghislaine Mommer, van de afdeling educatie van Festival Vocallis21.

Programma vrijdag 10 november 2017 13:30 uur – 14:00 uur
Centre Ceramique, Maastricht

Concert voor liefhebbers, luisteraars en passanten
Uitgevoerd door Leerlingen van middelbare scholen Maastricht & Heuvelland
In samenwerking met Studium Chorale
Robert Weirauch, piano
Hans Leenders, dirigent en algehele leiding

Programma: liederen uit het Fin-de- Siècle
Gratis toegang

 

 

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=”3.0.61″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn